文档视界 最新最全的文档下载
当前位置:文档视界 › (完整版)2018年中考英语试卷及答案

(完整版)2018年中考英语试卷及答案

(完整版)2018年中考英语试卷及答案
(完整版)2018年中考英语试卷及答案

初中毕业考试

英语试卷

第二部分 笔试部分 (90分)

Ⅳ 单项选择 从A 、B 、C 、D 四个选项中,找出可以填入相

--- Morning, teacher. ________.

A. The same to you.

B. You, too.

C. Thank you.

D. I ’m sorry I can ’t.

22. --- I don ’t think teenagers should drive cars.

--- _______. They aren ’t serious enough.

A. I agree B . I don ’t agree C. I think D. I don ’t think

23. ---If there are ______ people driving , there will be ______ air pollution.

--- Yes, the air will be fresher.

A. less; less

B. less; fewer

C. fewer; fewer D . fewer; less

24. ---There are many volunteers ______ are helping the children in Sichuan.

--- And most of them are college students.

A. which

B. when

C. whose D . who

25. --- You always spend only a little time on your study. You really _____ me down.

--- I ’m sorry, Mum. I won ’t do that again.

A. take

B. put

C. let

D. look

26. --- Can you_____ your little brother? I’m busy now.

--- OK. I’ll do it right now.

A. wear B . put on C. dress D. in

27. --- All the clerks went home _____ Mr. Wang. Why?

--- Because he had to finish his work.

A. except B . besides C. without D . beside

28.--- Some of the plastic bags can ’t ______ after June1.

--- Yes, people will use environmental bags instead.

A. use

B. be use

C. be used

D. are used

29. ---_____you _____ out the problem, Sam?

--- Not yet, but I’m going to.

A. Did, work

B. Are, working

C. Have, worked

D. Will , work

30. --- Could you tell me _____ ?

--- Because she likes her students very much.

A. why so many students like the teacher

B. why do so many students like the teacher

C. why did so many students like the teacher

D. why so many students liked the teacher

31. ---Would you mind ______ your bike?

--- No, not at all. I’ll put it under the tree right away.

A. move

B. to move

C. moves

D. moving

32. --- _____ did you tell him about the news?

---By ____ an e-mail.

A. How; sending

B. How; send

C. How; sent

D. What; sending

33. ---______ do you go hiking?

--- Once a week.

A. How many times

B. How often

C. How long

D. How soon

34. ---What are the people in Korea supposed to do when they meet for the first

time?

--- They are supposed to _______.

A. kiss

B. bow

C. say hello

D. shake hands

35. --- The sports shoes must be Linda’s.

--- No, they _____ be. They’re too small for her.

A. mustn’t

B. can’t

C. may not

D. might not

四个选项中,找出可以填入相应空白处的最佳答案。(共15分,

每小题1分)

of

(36)_____litter nearby and realized that(37)_____ was going to pick it up.

I live near a (38)_____ in Enshi, Hubei Province. I can walk there in three

(39)_____! I (40)______ love going there to play with my dog. But one day there was so much litter there that I became very unhappy. I decided I had to clean up the forest. I wanted to (41)______ happy going there again.

I made my (42)_____ trip to clean the forest that afternoon. I took a big black rubbish bag with me. Ten minutes (43)_____ starting to pick up litter, my bag was full! It had cans, bottles, broken glass and newspapers in it. From then on, I went to the forest four times a year to pick up the litter. I often (44) ______ there for three hours. It makes me feel (45)_____ to do something for the environment.

After each trip , I(46) _____all the litter that I’ve found. If (47)______ of it is recyclable(可回收的), I keep it. I can’t (48)_____ why people drop litter. But I will keep picking it (49)_____ they stop dropping it. I know I am only doing a small bit to help(50) ______, but I still think it is important.

36. A. see B. seeing C. look D. looking

37. A. no one else B. I C. everyone D. anyone

38. A. school B. forest C. river D. park

39. A. months B. hours C. days D. minutes

40. A. would B. do C. am used to D. used to

41. A. look B. feel C. make D. see

42. A. first B. third C. fourth D. fifth

43. A. after B. later C. before D. of

44. A. play B. go C. work D. sit

45. A. worried B. sad C. disappointed D. great

46. A. bury B. burn C. sell D. look at

47. A. many B. little C. any D. much

48. A. wonder B. ask C. hope D.

understand

49. A. until B. as C. after D. when

50. A. myself B. the earth C. other D. the litter

Ⅵ 阅读理解 阅读下面三则短文,掌握其大意。51—60 ,从

每小题所给的四个选项中,找出最佳答案;61—64小题,在相

Are you carrying too much on your back at school? You’re not alone. Back

experts(专家) in the USA are worried about that young students are having back and

neck problems because they are carrying too much in their backpacks .

“It hurts my back when I run,” said Ebelin Reyes, a student in Virginia. “It ’s

hard to get up the stairs with my backpack because it ’s too heavy.” Students have to

carry heavy backpacks on their backs for a whole week ’s study. Ebelin is one of them.

They have regular(固定的)backpacks with two straps(带子) to carry them, but a

number of students with heavy loads(

负担) have switched to rolling backpacks. The

backpacks have wheels and can roll on the ground. Shirley Park ’s backpack weighs 10

kilos, and she said, “I’ll change to a rolling backpack because I am starting to have

back pain.”

How much is too much? Experts say that students should carry no more than

10% to 15% of their own body weight. A few students have had a good idea to

lighten(减轻) the load: less homework.

Doctor ’s suggestions:

⑴ Lighten the load. Take home only the books the students need that day.

(2) Wide straps are better. They can send out weight over your shoulders (肩)and be

sure to wear backpacks with two straps.

(3) The heaviest things should be packed closest to the back.

(4) Bend(弯曲) both knees when you pick up the pack, don ’t just bend over the

waist(腰).

51. The main idea of the passage is about _______.

A. the problems made by rolling backpacks

B. the advantage of backpacks

C. the best backpacks for students

D. how to lighten students ’ backpacks

52. From what Ebelin Reyes and Shirley Park said, we know______.

A. students like to carry heavy backpacks

B. students have to do a lot of homework

C. backpacks with wheels are bad for students

D. students have no time to play because of heavy backpacks

53. The underlined word “switch to” means______.

A. use for

B. turn to

C. catch up

D. begin to use

54. According to the experts, it’s better for a student of 40 kilos to carry a backpack of

____ at most.

A. 10 kilos

B. 8 kilos

C. 6 kilos

D.7 kilos

55. If students follow the doctor’s suggestions, they______.

A. may do less homework

B. may feel their backpacks are lighter

C. can learn how to enjoy themselves

D. will know why to wear heavy backpacks

Passage B

56. When were the written tests held?

A. Only on the morning of June22.

B. Only on the morning of June23.

C. On the morning and afternoon of June22.

D. On the morning and afternoon of June23.

57. Tom still has some questions about the exams, he can_____.

A. ask his teacher at any time

B. find his teacher on the playground

C. ask his teacher on June 22 or June23

D. go to the teachers’ office on June21 and ask about them

58. Which of the following is true according to the second news ?

A. If a middle school student Tom has a fever, he must get HFMD.

B. HFMD is only caused by a new type of virus.

C. Everyone will die if he gets HFM

D.

D. All the children should keep their hands and feet clean to stop HFMD.

59. The third news mainly tells us _______.

A. the incorrect agreement of subject and verb

B. the incorrect use of tense

C. the wrong expressions

D. we should check our writing tasks after we have finished them

60. Which of the following is NOT mentioned in the last news?

A. Who will be the first Chinese torchbearer (火炬手)

B. When the torch relay will end

C. How many countries the torch will travel to

D. The name of the torch

Passage C

CCTV held a charity show in May to raise money for the earthquake-hit areas in Sichuan. Many famous stars took part in the show. (A) They didn’t ask for any pay, they all did it for free. There were a lot of performances like singing, dancing and cross-talks(相声). (B)The audience(观众) were so excited that they clapped(鼓掌) their hands all the time. Almost everyone was moved to cry by a lot of sad or moving stories. During the performances, they donated money to the disaster areas(灾区). The show was so successful.

Besides that, many other stars are doing things for disaster areas in many ways. Kungfu star Jackie Chan and the foundation(基金) named Hong Kong Emperor Group have together donated 10 million yuan. And he also sent his consolation(安慰) to the people in the disaster areas and encouraged them to hold on because “People all over the country are with you.” Xiao Ke, a songwriter, wrote and recorded a song “I Know You Will Come” to warm the hearts of the people in despair(绝望). CCTV’s top show “The Same Song” also held a charity special to help them.

Both the ticket money and the donated money will be sent to the disaster areas. As the Chinese saying goes (C) “One in trouble, all to help.” I believe that the whole world will become better if everyone of us gives charity to others.

61. 用without把(A)句的两个单句连成一个句子。

They did it __________ any __________.

62.把(B)句改写成意思相同的简单句。

The audience were _____ ______ to clap their hands all the time.

63. 将(C)句翻译成汉语。

____________________________________________________

64. 用斜体句中的“both…and”仿造一个句子。

_______________________________________________________

Ⅶ 短文填空 阅读下则短文,然后在空白处写出适当的单词,

单词的首字母已给出。(注意:共有12个空供你选做,每做对1个得1分,滿分

10分!有的词要注意词形的变化哟!)

Swimming is very popular in summer. People like swimming in summer

because water (65)m______ people feel cool. If you like swimming and swim in a

wrong place, it may not be safe(安全的). Last summer, more than ten people died

(66)w______ they were (67)e_______ themselves in the water, and (68)m______ of

them were students. But some people are (69)s_____ not careful in swimming. They

often think they swim so well that(70) n_____ can happen to them in water. Summer

is here again , if you go swimming in summer, don ’t forget that better swimmers have

died in (71)w______. They (72)d______ only because they were not (73) c______,

not because they could not swim. So don ’t get into water when you go swimming

(74)y______, go with your teachers or your parents. If there are “No (75)S______”

sign, don ’t get into water, either. If you (76) r______ these, swimming will be safer.

65. m_______ 66.w_______ 67. e________ 68.m_________

69. s_______ 70.n________ 71.w_________ 72. d________

73. c_______ 74. y________ 75. S________ 76.r_________

Ⅷ 补全对话 阅读下面这则对话,在空白处填入适当的句子,使补全后的对话意思完整,结构合理,上下连贯。每个空白处只

能填写一个句子。(有的小题可能有多个答案,你能写出最满意

的那句吗?)(共10分,每小题2分)

(Chen Ming = C; Li Hua = L)

C: Hello, Li Hua . Why didn ’t you come to the party last night?

L: Oh, my friend Wen Jing came to see me.

C: Wen Jing? What a nice name !77 ____________________________?

L: He ’s quite good and helpful. We are getting on well with each other.

C: Do you have the same interests?

L: Yes, he likes swimming, computers, music and collecting. And so do I.

C: That sounds great. 78 ______________________________________?

L: He ’s tall and strong. It ’s easy to get on with him.

C: 79_________________________________when he comes next time?

L: No problem. My friend is your friend! By the way, I heard your mother was not

well. 80_______________________________________?

C: She had a headache.

L: 81_______________________________. I hope she ’ll be better soon.

C: Thank you!

Ⅸ 书面表达 (共12分) 要求:1、从下面两个题目中选取一个,按要求写一篇短文,80字左右;

2、所给提示词全部用上,包含图示或提示的全部要点,并发挥你的想象力(但不要逐句翻译成英语!); 3. 根据需要,使

4.首句已给出,但不记入总字数。

题目一:“地震无情,人有情”,大灾之后,灾区的小朋友们却度过了他们终生难忘的一个“六一”儿童节!

请你仔细观察下面的三幅图,根据图示内容以Children’s Day”为题,写一篇短文。

提示词:from disaster areas(灾区) unforgettable (难忘的)

A Special Children’s Day

Children’s Day is a great day for all the children and also for the children from disaster areas! _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ ____________________________________________________________ 题目二:李小虎沉迷于电脑游戏中,影响了学习。作为他的好朋友,你打算怎么帮他呢?

请用下面所给的提示词写一篇短文。

提示词:give up concentrate on be (become)interested in

Li Xiaohu spent too much time playing computer games and fell behind others. _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ __________________________________________________

初中毕业生学业考试

第二部分笔试(90分)

Ⅳ单项选择(共15分,每小题1分)

21.C 22.A 23.D 24.D 25.C

著名歌唱家和孩子

们一起过节

与灾区的孩子

们共度“六一”

收下我们的节日礼

26.C 27.A 28.C 29.C 30.A

31.D 32.A 33.B 34.B 35.B

Ⅴ完形填空(共15分,每小题1分)

36.B 37.A 38.B 39.D 40.D

41.B 42.A 43.A 44.C 45.D

46.D 47.C 48.D 49.A 50.B

Ⅵ阅读理解(每小题2分,共28分)

51.D 52.B 53.D 54.C 55.B

56.C 57.D 58.D 59.D 60.A

61. without , pay/money

62. excited enough

63. 一方有难,八方支援。

64. 只要语法正确,语句通顺,都可得满分。

Ⅶ短文填空(注意共有12个空供你选做,每做对1个得1分,滿分10分!单词拼写或其它语法错误均不给分。)

65. makes 66. while 67. enjoying 68. most/many

69. still 70. nothing 71. water 72. died

73. careful 74. yourself 75. Swimming 76. remember

Ⅷ补全对话(每小题2分,共10分)

凡与本参考答案不同的,只要符合题意、句子连贯、语法正确,每个句子均可给满分;凡语句欠通顺或有语法错误的,可视错误程度,按0分、1分的档次给每个句子评分。

77.How do you like him/ What do you think of him

78. What does he look like / What is he like

79. Shall /May/ Can/ Could I meet/ know him

80. What’s the matter (with her)/ What’s wrong (with her) What’s her trouble

81. I’m sorry to hear that/ Sorry to hear that

Ⅸ书面表达(共12分)

本题要求两位教师单独评分,取平均分作为考生该题的得分。教师评卷时,应采用分项分档次的办法,先依据评分标准给出每项的档次分,然后相加。

附:评分项目

One possible version(一)

Children’s Day is a great day for all the children and also for the children from disaster areas. They had an unforgettable Children’s Day this year! People all over the country are caring about them.

There were many special concerts held for them. In the concerts, they could sing with the famous singers like Liu Dehua. Some of them were invited to enjoy the day with other children from big cities. They sang, danced and played games together. Like the other children, they also got many beautiful gifts/ presents such as books, dolls, backpacks and so on.

I believe it was the happiest Children’s Day they had spent so far! How lucky

they were!

One possible version(二)

Li Xiaohu spent too much time playing computer games and he fell behind others. As a good/close friend of his, I must do something to help him.

First, I must tell him that playing computer games too much is bad for his health, especially for his eyes. So he must give it up. I can play more sports with him after school. Maybe he will become more interested in sports than computer games.

And then I’ll ask him to concentrate more on his study. Of course, I will try my best to help him with all his subjects. I think I can do it in many fun ways and let him find much fun in studying.

At the same time, I’ll ask both his parents and our teachers to help him, too. If I try these, I’m sure he will make great progress soon..

2018中考英语答题卡模板.doc

2018 年中考英语模拟试题
英 语 答题卡
1.答题前,考生先将自己的姓名、准考证号、
考场号、座位号用碳素笔填写清楚,并认
真核准条形码上的准考证号及姓名,在规
定的位置贴好条形码。
注 2.选择题使用 2B 铅笔填涂,其他试题用黑

色碳素笔书写,字体工整、笔迹清楚,按 照题号顺序在各题目的答题区域内作答,

超出答题区域书写的答案无效;在草稿 纸、试卷上答题无效。
项 3.保持卡面清洁,不要折叠、不要弄破,选
择题修改时,用橡皮擦干净;其他试题修
改不得使用涂改液和不干胶条。
4.考生务必按规定的方法和要求答题,不按
要求答题所造成的后果由本人自负。
贴条形码区 (正面朝上,切勿贴出虚线框
选择题 填涂样

正确填 涂
1 A BCD 2 A BCD 3 A BCD 4 A BCD 5 A BCD 6 A BCD 7 A BCD 8 A BCD 9 A BCD 10 A B C D 11 A B C D 12 A B C D 13 A B C D 14 A B C D 15 A B C D
16 A B C D 17 A B C D 18 A B C D 19 A B C D 20 A B C D 21 A B C D 22 A B C D 23 A B C D 24 A B C D 25 A B C D 26 A B C D 27 A B C D 28 A B C D 29 A B C D 30 A B C D
31 A B C D 46 A B C D 61 A B C D
32 A B C D 47 A B C D 62 A B C D
33 A B C D 48 A B C D 63 A B C D
34 A B C D 49 A B C D 64 A B C D
35 A B C D 50 A B C D 65 A B C D
36 A B C D 51 A B C D 4 A B C D
37 A B C D 52 A B C D
5A B C D
38 A B C D 53 A B C D 5 A B C D
39 A B C D 54 A B C D 40 A B C D 55 A B C D
A BCD A BCD
41 A B C D 56 A B C D 42 A B C D 57 A B C D 43 A B C D 58 A B C D 44 A B C D 59 A B C D 45 A B C D 60 A B C D
A BCD A BCD A BCD A BCD A BCD
Ⅵ.词汇(每小题 1 分,共 10 分)
66.
67.
68.
69.
70.
71.
72.
73.
74.
75.
Ⅶ.完成句子(2*5)
76.
77.
78.
79.
80.
请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效!
Ⅷ.口语应用(1*5)
81.
82.
83.
84.
85.
Ⅸ.短文填空(10*1)
86.
87.
88.
89.
90.
91.
92.
93.
94.
95.
Ⅹ.书面表达(共 10 分)
请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效!

重庆市2018年中考英语试题(B卷)及答案(Word版)

第I卷(共95分) I.听力测试。(共30分) 第一节(每小题分,共9分) 听一遍。根据你所听到的句子,从A、B、C三个选项中选出最恰当的答语,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。 1、to meet you, too. B. Thank you. C. Goodbye. 2、’t worry! B. Good idea! up! 3、A. You’re welcome. B. It doesn’t matter. C. Take your time. 4、’s right. it easy. C. With pleasure. 5、, I won’t. B. Well done. C. Here you are. 6、mind! B. What a pity! C. Have a good time! 第二节(每小题分,共9分) 听一遍。根据你所听到的对话和问题,从A、B、C三个选项中选出正确答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。 7、A. By bike. B. By bus. C. On foot. 8、A. Grace. B. Alice. C. Paul. 9、the library. B. In the museum. C. In the classroom. 10、A. Math. B. Chinese. C. Science.

11、A. Clever and lovely. B. Friendly and lovely. C. Friendly and clever. 12、A. At 8:00. B. At 9:00. C. At 10:00. 第三节(每小题分,共6分) 听两遍。根据你所听到的长对话,从A、B、C三个选项中选出正确答案,并把答题卡上对题目的答案标号涂黑。 听第一段材料,回答第13和14小题。 13、Where did John go for a holiday A. To Beijing. B. To Taiwan. C. To Hong Kong. 14、How was John’s trip . B. Dangerous. . 听第二段材料,回答第15和16小题。 15、Who did the man buy the dress for A. His wife. B. His daughter. C. His sister. 16、What color did the man choose A. Blue. B. Yellow. C. White, 第四节(每小题分,共6分) 听两遍。根据你所听到的短文内容,从A、B、C三个选项中选出正确答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。 17、You are now listening to the results of the_____________competition. A. music B. sports 18、Green Leaves are the__________group today. A. best B. youngest C. tallest 19、The young man from Sunshine_______________well. A. played the guitar B. swam C. sang 20、Summer Flowers won the__________place in the competition. A. third 3. second II.单项选择。(每小题1分,共15分) 从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。 21、I believe that_________apple a day keeps the doctor away.

江苏省南京市2018年中考英语试题word版含答案1

2018年南京市中考英语试题 选择题(共40分) 一、单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分) 1. ---Look at the text in the notice. What does it say? ---The students who d o not sign up before Friday lunchtime_____. A. will have to work at lunchtime next Friday B. will have to work in the afternoon next week C. won't be able to do afternoon activities next Friday D. won’t be able to choose their afternoon activities next week 2. Neil Armstrong was the first man to walk on the moon _______20July1969. A. in B. on C. at D. for 3. ---_____is it from the Children's Palace to Nanjing South Railway Station, Tom? --- About 10 minutes' ride by bus A. How soon B. How long C. How far D. How much 4. The schools in Qinhuai District will devel op the museum courses suitabl e for children during________ school time. A. they B. their C. them D. theirs 5. “Reading Pavilion”, which entered Luhe Library this spring, has made it ____ for the citizens to experience the pleasure of reading than before. A. easy B. easier C. easily D. more easily 6. Some people enjoy ______ out their messages in bottles when they travel on the sea. A. to send B. send C. sending D. sent 7. ---Simon, d o you know who invented the kite?---Sure! It ____by Mozi over 2,000 years ago. A. is invented B. invented C. was invented D. will be invented 8. Mexican and Tex-Mex foods were popular in the USA, _____now Chinese food has more fans. A. because B. but C. so D. unless 9. ---We _____ to Yun Brocad e Museum with the exchange students this coming summer holiday. ---That’s amazing! A. went B. go C. have gone D. will go 10. Before you start reading, ask yourself_____ you are reading this book. Most people read for two main reasons, pl easure or knowledge. A. why B. what C. where D. when 11.--- Do you have this T-shirt in a small______?---I'm afraid not. It only comes in medium. A. size B. colour C. material D. taste 12. Millie___ missed the train this afternoon. It started to leave right after she got on it. A. almost B. already C. really D. seld om 13. ----Amazingly, I've managed to finish the project by myself. ----___________I told you it was easy A. With pl easure. B. Guess what? C. There you are! D. It doesn’t matter 14. Which of the foll owing sentences has an object clause? A. His mother called him Robbie when he was a baby B. On Mars you might see people who wear special boots

(完整word版)2018年武汉市中考英语试题(及答案)

2018年武汉市初中毕业生学业考试 英语试卷 亲爱的同学,在你答题前,请认真阅读下面的注意事项: 1.本试卷由第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分组成。全卷共10页,七大题,满分120分。考试用时120分钟。 2.答题前,请将你的姓名、准考证号填写在“答题卡”相应位置,并在“答题卡卡”背面左上角填写姓名和座位号 3.答第I卷(选择题)时,选出每小题答案后,用2B铅笔把“答题卡”上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案。答在“试卷”上无效. 4.答第Ⅱ卷(非选择题)时,答案用0.5毫米黑色笔迹签字笔书写在“答题卡”上。答在“试卷”上无效。 5.认真阅读答题卡上的注意事项预祝你取得优异成绩! 第I卷(选择题共85分) 第一部分听力部分 一、听力测试(共三节) 第一节(共5小题,每小题1分,满分5分) 听下面5个问题。每个问题后有三个答语,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每个问题后,你都有5秒钟的时间来作答和阅读下一小题。每个问题仅读一遍。 1. A. Tom’s brother B. Very soon. C. He’s sic k 2. A. At night B. Two chairs C. For the guests. 3. A. In a week B. By plane C. With my brother. 4. A. Some delicious food. B. At Mary’s home. C. At 7 tonight. 5. A. It’s dirty. B. On the playground. C. Not expensive. 第二书(共7小题,每小题1分,满分7分) 听下面7段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、c三个选项中选出最佳选项。听完每段対话后,你都有10秒钟的时间来作答有关小题和阅读下一小題。每段对话仅读一遍。 6. What does the man think of the coffee? A. Too sweet. B. Not strong enough C. Not weak 7. Who are the two speakers? A. Mother and son B. Teacher and student. C. Husband and wife 8. Where is the pen A. On the desk B. Beside the phone C. Under the book 9. What's Tom’s telephone number? A.502-4561 B.502-4516 C.502-4461 10. What's the weather like today? A. Rainy. B. Sunny C. Cloudy 11. What do you think the man is? A. A hotel guest B. A cook. A waiter

2018年重庆市中考英语作文写作技巧及试题汇编

话题一:写人记事 例文:初中阶段你印象最深的又是哪位老师?请用英语写一篇题为“The Teacher I Never Forget”的作文。内容包括:1.简要介绍老师的性格或特长;2.列举一个事例,说明老师是如何在学习上帮助或鼓励你取得进步的;3.感谢老师,祝愿老师。 The Teacher I Never Forget How time flies! Three years has passed since I became a middle school student. I had very good memories of my classmates and teachers. The teacher I never forget is Mr. Zhang, an English teacher. He is very kind and friendly. He helped us not only in class but also after class. About two years ago, Mr. Zhang noticed that I was worried about my poor pronunciation. So he offered me many suggestions to improve it, and he also gave me every chance possible to speak in class. With his help, my pronunciation has greatly improved. I must say many thanks to Mr. Zhang. I wish him a healthy and happy life in the future! 例文:假如你是某中学的一名学生。6月3日,是星期五,在放学回家的公交车上,你所经历的一件事情让你印象深刻。请根据以下要点用英语写一篇日记。 要点:1. 一位老爷爷和十来岁的孙子上了车,老人拿着书包和小提琴;2. 你给老人让座,老人的孙子却坐了下来,老人只得站在旁边;3. 孩子大声喊着向老人要水喝,并将空水瓶扔到车上;4. 你认为孩子应该尊敬、照顾老人,保持环境卫生。 On my way home on the bus, I saw an old man get on with his grandson of about ten. He was carrying the boy’s schoolbag and a violin. I gave my seat to the old man at once. However, the boy sat down first. The old man had to stand nearby. After a while, the boy shouted to his grandpa for water and then dropped the empty bottle on the bus. When I saw this, I got very angry. I think the boy should not only respect and take care of the old man but also keep the environment clean. 话题二:环保污染 例文:节约资源, 保护环境. 从我们身边的小事做起,假设你是一个注重“低碳”生活的中学生, 请以“My Low-carbon Life”为题,写一篇短文,简单描述自己的“低碳生活”。提示: (1)每天步行上学; (2)离丌教室时,关灯、电扇、电视等;(3)不用水时, 记住关水龙头,循环使用水;(4)充分使用纸张;(5)不使用塑料袋。 My Low-carbon Life It’s our duty to protect the environment. The environment is becoming worse and worse, so we must do something to prevent people from polluting the environment. First, we should go to school on foot and tell our parents to walk to work instead of driving the car. Second, we should save water and electricity by turning off the

2018年江苏省南京市中考英语试题(含答案)

2018年南京市初中毕业生学业考试 英语 注意事项 1?本试卷共8页。全卷满分90分。考试时间为90分钟。试题包含选择题和非选择题。考生答题全部答在答 题卡上,答在本试卷上无效。 2?请认真核对监考教师在答题卡上所粘贴条形码的姓名、 考试证号是否与本人相符合,再将自己的姓名、考试 证号用0.5毫米黑色墨水签字笔填写在答题卡及本试卷上。 3?答选择题必须用2B 铅笔将答题卡上对应的答案标号涂黑。如需改动 ,请用橡皮擦干净后再选涂其他答案。 答非选择题必须用 0.5毫米黑色墨水签字笔写在答题卡的指定位置 ,在其他位置答题一律无效。 选择题(共40分) 一、单项填空(共15小题 海小题1分满分15分) 请认真阅读下列各题,从题中所给的A 、B 、C 、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 1. -look at the text in the no tice. What does it say? -The students who do not sign up before Friday lunchtime __________ A. will have to work at lun chtime n ext Friday B. will have to work in the after noon next week C. won't be able to do afternoon activities n ext Friday D. won't be able to choose their after noon activities n ext week 2. Neil Armstro ng was the first man to walk on the moon __________ 20 July 1969. A. in B.o n C.at D. for 3. - ________ is it from the Childre n's Palace to Nanji ng South Railway Statio n, Tom? -About 10 minu tes' ride by bus A. How soo n B. How long C. How far D. How much 4. The schools in Qinhuai District will develop the museum courses suitable for children during ______________ school time. A. they B. their C. them D. theirs 5. "Reading Pavilion", which entered Luhe Library this spring, has made it _________ for the citizens to experienee the pleasure of readi ng tha n before A. easy B. easier C. easily D. more easily 6. Some people enjoy _____ out their messages in bottles when they travel on the sea. A. to send B. send C. sending D. sent 7. -sim on ,do you know who inven ted the kite? -Sure! It ______ by Mozi over 2,000 years ago A. is inven ted B. inven ted C. was inven ted D. will be inven ted 8. Mexican and Tex- Mex foods were popular in the USA, ________ now Chinese food has more fans. A. because B. but C. so D. uni ess 9. — We _ to Yun Brocade Museum with the exchange students this coming summer holiday. —Thats amaz ing! A. went B.go C. have gone D. will go 10. Before you start reading, ask yourself ______ you are reading this book. Most people read for two main reasons, pleasure or kno wledge . A. why B. what C. where D. whe n I1-- Do you have this t-shirt in a small _______? --I'm afraid not. It only comes in medium. A. size B. colour C. material D. taste School Activity Notice Board Please sign up (报名)for next week ' after noon activities before Friday lunchtime.If you don ' do this,we will chose activities for you.

广东省中考英语答题卡模板(新版)

广东省英语中考答题卡模板 英语答题卡 成绩 01 [A][B][C] 21 [A][B][C][D] 46 [A][B][C][D] 66 [A][B][C][D][E][F][G] 02 [A][B][C] 22 [A][B][C][D] 47 [A][B][C][D] 67 [A][B][C][D][E][F][G] 03 [A][B][C] 23 [A][B][C][D] 48 [A][B][C][D] 68 [A][B][C][D][E][F][G] 04 [A][B][C] 24 [A][B][C][D] 49 [A][B][C][D] 69 [A][B][C][D][E][F][G] 05 [A][B][C] 25 [A][B][C][D] 50 [A][B][C][D] 70 [A][B][C][D][E][F][G] 06 [A][B][C] 31 [A][B][C][D] 51 [A][B][C][D] 07 [A][B][C] 32 [A][B][C][D] 52 [A][B][C][D] 08 [A][B][C] 33 [A][B][C][D] 53 [A][B][C][D] 09 [A][B][C] 34 [A][B][C][D] 54 [A][B][C][D] 10 [A][B][C] 35 [A][B][C][D] 55 [A][B][C][D] 11 [A][B][C] 36 [A][B][C][D] 56 [A][B][C][D] 12 [A][B][C] 37 [A][B][C][D] 57 [A][B][C][D] 13 [A][B][C] 38 [A][B][C][D] 58 [A][B][C][D] 14 [A][B][C] 39 [A][B][C][D] 59 [A][B][C][D] 15 [A][B][C] 40 [A][B][C][D] 60 [A][B][C][D] 16 [A][B][C] 41 [A][B][C][D] 61 [A][B][C][D] 17 [A][B][C] 42 [A][B][C][D] 62 [A][B][C][D] 18 [A][B][C] 43 [A][B][C][D] 63 [A][B][C][D] 19 [A][B][C] 44 [A][B][C][D] 64 [A][B][C][D] 20 [A][B][C] 45 [A][B][C][D] 65 [A][B][C][D] 26. 27. 28.

重庆市2018年中考英语试题(A卷)及答案

第Ⅰ卷(共95分) Ⅰ.听力测试。(共30分) 第一节(每小题1.5分,共9分) 听一遍。根据你所听到的句子,从A、B、C三个选项中选出最恰当的答语,并把答题卡对应题目的答案标号涂黑。 1.A.Nice to meet you, too. B. Thank you. C. Goodbye. 2.A.Don’t worry! B.Good idea! C.Hurry up! 3.A.You’re welcome. B.It doesn’t matter. C.Take your time. 4.A.That’s right. B. Take it easy. C.With pleasure. 5.A.Sorry, I won’t. B.Well done. C.Here you are. 6.A.Never mind! B.What a pity! C.Have a good time! 第二节(每小题1.5分,共9分) 听一遍。根据你所听到的对话和问题,从A、B、C三个选项中选出正确答案,并把答题卡对应题目的答案标号涂黑。 7.A.By bike. B.By bus. C.On foot. 8.A.Grace. B.Alice. C.Paul. 9.A.In the library.B.In the museum. C.In the classroom. 10.A.Math. B.Chinese. C.Science. 11.A.Clever and lovely. B.Friendly and lovely. C.Friendly and clever. 12.A.t 8:00. B.At 9:00. C.At 10:00. 第三节(每小题1.5分,共6分) 听两遍。根据你所听到的长对话,从A、B、C三个选项中选出正确答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。 听第一段材料,回答第13和14小题。 13.Where did John go for a holiday? A.To Beijing. B.To Taiwan. C.To Hong Kong. 14.How was John’s trip?

南京市秦淮区2018年中考二模英语试题-含答案

南京市秦淮区2018年中考二模英语试题 注意事项: 1. 本试卷分选择题和非选择题两部分,共10页,满分为90分。 2.答案一律填涂或书写在答题卡上。选择题必须使用2B铅笔填涂,非选择题必须使用墨水笔书写。 选择题(共40分) 一、单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分) 从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 1.—Can you remember when Peppa Pig became so popular? —Well, I only remember it was ______ Monday that almost all my friends started to be crazy about it. A. a B. an C. the D. / 2. The research and development of high-technology will be of much more ______ to Chinese companies after this trade case. A. gift B. trust C. value D. wisdom 3. His parents expect that one day he will be able to play the piano as ______ as Lang Lang. A. well B. better C. best D. the best 4. —As one of the “People Who Moved Qinhuai”, his work goes ______ teaching. —Yes, the teacher always thinks of the children first and takes good care of them. A. beyond B. beside C. behind D. between 5. —Would you like to play King of Glory with me? —Oh, no. That’s the ______ thing in the world I want to do. A. loud B. large C. last D. lost 6. —Tom, what’s your reason for being late for school this time? —I thought I could arrive on time. But the bus started moving ______ I could get on it. A. after B. until C. while D. before 7. —What? We can take buses with just a mobile phone? —Yes. Buses in Nanjing began to ______ Alipay app. A. share B. save C. search D. support 8. —Where is Alice? The film will begin soon. —Don’t worry. I ______ her and she is already on the way. A. call B. will call C. have called D. was calling 9. Answering the phone while driving may lead to death, so ______ do it. A. don’t B. can’t C. won’t D. mustn’t 10. —How much work have you finished ______ for the coming exam? —Everything is done. I’m ready for it.

广东省2019年中考英语试题及答案

机密★启用前 2019年广东省初中学业水平考试 英语 说明: 1. 全卷共10页,满分为120分,考试用时为100分钟。 答卷前,考生务必用黑色字迹的签字笔或钢笔在答题卡填写自己的准考证号、姓名、考场号、座位号。用2B铅笔把对应该号码的标号涂黑。 选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案,答案不能答在试题上。 非选择题必须用黑色字迹钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。 考生务必保持答题卡的整洁。考试结时,将试卷和答题卡一并交回。 一、听力理解(本大题分为A、B、C、D四部分,共30小题,每小题1分,共30分) A. 听单句话(本题有5小题,每小题1分,共5分) 根据所听到的话和卷面的问题,选择符合题意的图画回答问题,并将答題卡上对应题目所选的选项涂黑。每小题听一遍。 1. Where is the bag? 2. Who is the speaker talking about? 3. What does Mike usually do after school?

4. What time does Jane have a piano lesson on Mondays? 5. How many boxes of milk did Jack buy just now? B. 听对话(本题有10小题,每小题1分,共10分) 回答每段对话后面的问题,在每小题所给的三个选项中选出一个最佳答案,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。每段对话听两遍。 听第一段对话,回答第6小题。 6. Who are the speakers going to help? A. A little kid B. A young lady. C. An old man. 听第二段对话,回答第7小题。 7. What does Alice think of the magazine? A. Interesting. B. Boring. C. Popular. 听第三段对话,回答第8小题。 8. When are the speakers going to eat out? A. This Friday. B. This Saturday. C. This Sunday. 听第四段对话,回答第9小题。 9. What did Tom do last night?

2018年广州中考英语试题及答案

2018年广州市初中毕业生学业考试 英语 本试卷共四大题,12页,满分110分。考试时间120分钟。 注意事项: 1.答卷前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名、考点考场号、座位号,再用2B铅笔把对应这两个号码的标号涂黑。 2.选择题每小題选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需要改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案。不能答在试卷上。 3.非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域的相应位置上;如需要改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、圆珠笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。 4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结東,将本试卷和答题卡一并交回。 一、语法选择(共15小题;每小题1分,满分15分) 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,从1~15各题所给的A、B、C和D项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Xian Xinghai was a very famous musician in China. He wrote one of the greatest pieces of music of the 20th century. In his short life he wrote-1 300 songs and an opera. Xian was bom in Panyu, Guangdong, China in 1905. Because his father died before he was born, Xian moved from place to place with-2 mother. He began learning to play_ 3 violin when he was 20 years old. In the beginning, his violin was cheap and badly made that he_ 5 not play it well. His friends laughed at him. Xian did not stop 6 and soon showed his talent. In 1934, he was one of the first Chinese students_7 studied in a special music school in Paris. Before he 8 , Xian became the schools best student 9 won several prizes for his talents. In 1935, he returned to China and helped fight against the Japanese army. Later, he came to Yan'an 10 music at a college. 11 there were no pianos in Yan'an at that time Xian still wrote 12 of his most important music there, including The Yellow River, his most famous work. In May 1940, Xian 13 to the Soviet Union by the Chinese Communist Party to

重庆八中2018-2019学年度(下)初三年级月考(word版 无听力部分 含答案)

重庆市八中2018-2019 学年度(下)初三年级月考 I听力测试。 II单项选择。 21.--I hurt my leg by accident. Should I take X-ray? –Of course, you should. The doctor will usually check _X-ray you take first. A.an, \ B.a, a C.an, the D.a, the 22.--You’re playing the violin so beautifully! –Thank you! I practice it very hard every day so that I can be a one day. A.pianist B.dentist C.scientist D.musician 23.—Uncle Lee, did you see my father? –Yes, I happened him at Yonghui supermarket half an hour ago. A.meet B.meeting C.met D.to meet 24.My teacher Amy is a beautiful lady and looks much than her age because she does exercise a lot. A.nice B.energetic C.younger D.older 25.—What do you think of the science fiction movie ”The wondering Earth” made in China? –I found a great success for Chinese to make such a wonderful film like that. A.it B.it’s C.that D.that’s 26.visitors come to Chongqing to take cable cars(缆车)during the vacation because Chongqing has become a popular destination on the Internet(网红城市)now. A.Thousand B.Thousands C.Thousand of D.Thousands of 27.—Haven’t you seen the sign” No Smoking In The Ronn”h ere? –Sorry, when I came in. I ‘ll put out the cigarette right away. A.I didn’t see it. B.I haven’t seen it. C.I will see it. D.I was seeing it. 28.Remember not to go across the street the traffic light turns green. A.because B.after C.when D.until 29.One of my familly rules is that I can’t watch TV unless my homework . A.was finished B.is finished C.will be finished D.finishes 30.—I’m so excited about Huawei’s new foldable(可折叠的)smartphone. Do you know ? –Very soon. We’ll see. A.how can I get one B.how I can get one C.when will it come out D.when it will come out III.完型填空。 There was a man who had four sons. He wanted his sons to learn to not judge(下定论)things too quickly So he sent them each in 31 to go and look at a pear tree that was far away from their home. He sent his first born son to go in the winter, the second in the spring, the third in the summer, and the 32 son in the fall. When they had all gone and come back, he called them together to describe 33 they had seen. The first son said that the tree was ugly and bent ( 弯曲的). The second son said no—it 34 with green buds (f)and full of hope. The third son disagreed, he said it full of blossoms ( 花朵)that 35 so sweet, and it was the most beautiful thing he had ever seen. The last son disagreed with 36 of them: he said it was full of fruit, life and fulfillment(充实).

相关文档
相关文档 最新文档